Na POND zijn ook Ron Gallo, WHITE, Flyying Colours en British Sea Power bevestigd voor London Calling Festival op 26 en 27 mei in Paradiso. Zowel dagkaarten als weekendkaarten zijn al verkrijgbaar. 

Rauwe garagerock van de bovenste plank. De Amerikaanse Ron Gallo releast op 3 februari zijn tweede album ‘Heavy Meta’ dat bol staat van de felle, fuzzy gitaren, gefrustreerde zangpartijen en cynische teksten. Gallo houdt het voor de rest simpel: bas, drum en gitaar. Meer is er niet nodig om de gestructureerde chaos van zijn muziek vorm te geven. Werd hij op zijn debuutalbum ‘Ronny’ nog geïnspireerd door Harry Nilsson, nu trapt hij het gaspedaal wat verder in en luistert hij vooral naar artiesten als Iggy & The Stooges en Minor Threat.

 WHITE is een moeilijk googlebare bandnaam, maar de muziek is makkelijker te versmaden. Het vijftal uit Glasgow maakt swingende indiedancepopfunk – zeg maar. Er gebeurt een hoop. Saxofoons, gitaren, synths, zang en drums, maar het ligt nog steeds makkelijk in het gehoor en is onweerstaanbaar catchy. Een beetje Franz Ferdinand en een beetje KC and The Sunshine Band. Ze braken de kleine zaal al eens af tijdens London Calling en zijn van plan dit “dunnetjes” opnieuw te doen.

“De beste shoegazeband van dit moment en misschien wel van altijd,” onze programmeur laat er geen gras over groeien en heeft Flyying Colours teruggevraagd op London Calling. Afgelopen oktober overtuigden ze al voor een uitpuilende kleine zaal en nu mogen ze datzelfde bij de grote zaal gaan doen. Shoegaze uit Australië dus, met een bak psychedelische pop en zoete melodieën erbij. Vorig jaar brachten ze hun tweede EP ‘ROYGBIV’ uit. Bij vlagen net zo onnavolgbaar als hun spelling.

British Sea Power uit Brighton werd in zijn begindagen getekend door Rough Trade, waarna het balletje flink ging rollen. Na de eerste twee releases (en vooral het derde, zeer goed ontvangen album ‘Do You Like Rock Music?’) was de band niet meer weg te denken uit de Britse muziekwereld. Dit jaar verschijnt er sinds vier jaar een nieuw album met de titel ‘Let The Dancers Inherit The Party’ uit.

Weekendkaarten voor London Calling kosten 35,- euro. Dagkaarten voor London Calling kosten 20 euro. Kaarten zijn te koop via de Ticket-pagina op de website van London Calling.