London Calling blijft maar met namen gooien. Vorige week maakten ze nog de komst van Black Honey, Gold Class en Gabriella Cohen bekend. Deze week komen daar ook Goat Girl, Hazel English, HMLTD en Föllakzoid bij. Het festival vindt plaats op 26 en 27 mei in Paradiso.

Goat Girl

Goat Girl komt uit de levendige DIY indiescene in Londen. Clottie Cream, Rosy Bones, Naima Jelly and L.E.D. maken een aanstekelijke mix van garage, slacker en indierock. Eerste single ‘Country Sleaze’ start met een hele lome baslijn, waarna verveelde zang wordt ingezet en toewerkt naar een geweldige climax die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Hazel English

Het jonge talent Hazel English maakt prachtig mooie en wazige indiepop met transcendente en galmende melodieën, gestimuleerd door de Californische zon. Vorig jaar bracht de van origine Australische zangeres haar debuut EP ‘Never Going Home’ uit.

HMLTD

Dit Londense zestal is extravagant, ziet er vrijwel ieder optreden compleet anders uit en schept op het podium en in de zaal gegarandeerd chaos. HMLTD, voor heen voluit geschreven Happy Meal LTD, is wat je noemt ‘something else’. Qua reputatie moet je denken aan The Fat White Family, maar muzikaal gezien gaat het een hele andere kant op. Langzaam opbouwende synths en stuwende drums smelten samen tot een duistere basis voor de intense spraakzang van de zanger. Vervolgens gooit de band er nog een paar rammende gitaarparijen overheen en is het feest compleet.

Föllakzoid

Laat je in hogere sferen brengen door de bezwerende, trance-opwekkende krautrock van de Chileense band Föllakzoid. De mannen laten zich inspireren door antieke muziek uit de Andes en spinnen hun nummers uit tot langgerekte, hypnotiserende grooves.

Kaartverkoop

Weekendkaarten en dagkaarten voor London Calling zijn al te koop via de ticketpagina op de website van London Calling. De dagindeling voor het festival wordt later bekend gemaakt.