Het nieuwe festival Indiestadt, op 20 en 21 september in Paradiso, maakt vandaag vier nieuwe namen bekend. Holy Holy, Evening Hymns, The Invisible en Declan McKenna voegen zich bij onder andere Otherkin, Grouplove, Mabel, Jones en Sunflower Bean. Daarnaast maakt het festival ook de dagindeling bekend en gaan de dagkaarten morgenvroeg in de verkoop. 

Holy Holy

Timothy Carroll en Oscar Dawson uit Melbourne vormen samen de band Holy Holy. Het duo maakt warme, gloeiende indierock. Folky gitaren met melancholische zang. Ze gaan al bijna een jaar de wereld over met hun debuutalbum ‘When The Storms Would Come’. In eigen land staan ze garant voor uitverkochte zalen en worden ze platgedraaid op radiozenders als Triple J.

Evening Hymns

Jonas Bonnetta heeft na een periode van drie jaar toeren tijd gevonden om met zijn band Evening Hymns te werken aan het nieuwe album ‘Quiet Energies’ dat onlangs is uitgekomen. Waar hij op het vorige album ‘Spectral Dusk’ met veel gelaagde ambient geluiden over de periode na de dood van zijn vader zong, kiest hij nu voor een meer uptempo geluid met meer gitaar. Zijn gecompliceerde melodieën en diepe teksten zijn zeker gebleven. Puttend uit drie albums vol sterke liedjes staat Bonnetta met zijn band garant voor veelzijdige, boeiende optredens.

The Invisible

Na vier jaar is The Invisible terug met een ijzersterk album. Voor het negen nummers durende ‘Patience’ heeft de band uit Londen een blik aan gastartiesten opengetrokken. Onder meer Anna Calvi, Floating Points en Jessie Ware leveren bijdrages aan gelikte popliedjes die onweerstaanbaar en groovy zijn. Het trio sessiemuzikanten weet dan ook als geen ander hoe je een goed popnummer maakt. Frontman Dave Okumu speelde gitaar bij Amy Winehouse en schreef mee aan het debuutalbum van Jessie Ware, terwijl de andere bandleden Tom Herbert en Leo Taylor in de studioband van Adele speelden. Verwacht een optreden waarbij de muziek werkelijk van het podium glijdt en je absoluut niet stilt kunt blijven staan.

Declan McKenna

De pas 17-jarige Declan McKenna is een Britse singer-songwriter met een ontzettend scherpe pen. Zijn nummers gaan veelal over maatschappelijke misstanden. Zijn nieuwste single ‘Paracetamol’ is een zes minuten durend betoog voor jonge transseksuelen die door de media verkeerd worden neergezet. Daarvoor zong hij in ‘Brazil’ over de twijfelachtige praktijken van de FIFA rondom het WK in Brazilië. Casio synthesizers voeren de boventoon in zijn originele geluid en zijn stem is even sterk als kwetsbaar.

Alle informatie over de artiesten en kaartverkoop kun je vinden op de website van het festival.