Als voorschot op het debuutalbum dat ergens later dit jaar zal verschijnen, brengt het label Fat Possum eind maart een ‘self-titled’ EP (vinyl en MP3) uit van Gold Connections. Achter dat alias gaat de Amerikaanse twintiger Will Marsch schuil, met Charlottesville als thuishonk.

Als voorproefje op de EP wordt nu al het veelbelovende ‘New religion’ gestreamd, en sinds vandaag ook ‘Faith in anyone’. Vooral op ‘New religion’, als we net over de helft van het nummer zitten, valt de aardige samenzang op. Die tweede stem is van een studiegenoot die momenteel hoge ogen gooit onder zijn eigen alias Car Seat Headrest (14 maart in Paradiso grote zaal), Will Toledo luidt de naam.

Op hun Bandcamp vertellen de Wills op aanstekelijke wijze over de totstandkoming van de EP. Ze blokten niet alleen samen voor een tentamen, maar maakten ook muziek in een vochtige kelder. En speelden wel, niet, wel en toen weer niet in elkaars band. Marsh laat verder optekenen dat hij met Gold Connections meer als de Stones wil klinken dan Guided by Voices. De opnames van de EP stammen uit de lente van 2014 en het Car Seat Headrest-gehalte is hoog: Toledo zat achter de knoppen (production, engineering, mixing) en nam drums, gitaar, bas en achtergrondzang voor zijn rekening.

‘New religion’ is een lekker loom nummer met een bekwame repetitieve opbouw naar een rockend slot. ‘Faith in anyone’ rockt van begin tot eind. Niet te veel over lullen verder, draaien maar en uitkijken naar een eerste concert in Nederland.