Op woensdag 15 februari 2017 staat The Notwist in Paradiso. Op 14 oktober verschijnt het nieuwe album ‘Superheroes, Ghostvillains & Stuff’. Het is tevens het eerste concert dat met de nieuwe Indiestadpas te bezoeken is. Reguliere kaarten en de Indiestadpas 2017 zijn vanaf vrijdag 2 september te koop.

Indiestadpas 2017

Ook in het nieuwe jaar betaal je slechts 25 euro voor minimaal 52 concerten op locaties van Paradiso. Dit jaar konden pashouders onder andere naar King Gizzard & The Lizard Wizard, Parquet Courts, Wild Nothing, Kevin Morby en The Melvins. Volgende maand mogen ze bovendien naar het nieuwe Indiestadt Festival, waar artiesten als Izzy Bizu, Grouplove, Otherkin, Jones, Holy Holy en The Invisible optreden. Ondertussen is Paradiso druk bezig met de selectie voor de Indiestadpas 2017 en The Notwist is een mooie aftrap voor een nieuw jaar vol indieconcerten.

The Notwist

Niet veel bands zijn na 27 jaar nog steeds zo relevant als The Notwist. Keer op keer weten de broers Markus en Mischa Archer en Martin Gretchmann zichzelf te vernieuwen en gaan ze op avontuur met verschillende genres. In de basis maken ze pure indierock, met uistapjes naar electronica, jazz, grunge en hiphop.

Op 14 oktober aanstaande komt het nieuwe album ‘Superheroes, Ghostvillains & Stuff’ uit. Het is een live-album, opgenomen tijdens drie uitverkochte concerten in het Duitse Leipzig. Het bevat nieuwe interpretaties van bestaande nummers, waarvan ze zelf zeggen dat de nummers beter klinken dan de in de studio opgenomen nummers. Het is alleen maar een extra bevestiging van het feit dat The Notwist een liveband bij uitstek is, nooit teleurstelt en altijd verrast.

In 1990 debuteerde The Notwist met een grunge-post hardcore georiënteerde plaat. Opvolger ‘Nook’ (1992) is een meer donker indierockalbum. Op ‘12’ (1995) doken de eerste elektronische invloeden op en ‘Shrink’ (1998) was een van de eerste jazzy electrorockalbums. Het meest succesvolle langspeler is ‘Neon Golden’ uit 2002. Deze zorgde voor een bescheiden, maar wereldwijde doorbraak. Ook op ‘The Devil, You + Me’ (2008) staan aanstekelijke melancholische popsongs. Het laatste studioalbum ‘Close to the Glass’ verscheen in 2014 en was veelzijdig en inventief.

Indiestadpas en losse kaartverkoop

Op vrijdag 2 september gaan om 10.00 uur de Indiestadpas 2017 en losse concertkaarten in de verkoop via Ticketmaster. Een losse kaart kost 20 euro en voor vijf euro meer kan de nieuwe Indiestadpas gekocht worden.