Op maandag 10 oktober warmt The Benelux het publiek op voor Holy Fuck in de grote zaal van Paradiso. De drie Amsterdamse mannen hebben zich in de afgelopen twee jaar beetje bij beetje in het elektronische genre gewaagd. Hun gitaren zijn verkocht, het live gevoel is behouden en er is een enorme fascinatie voor analoge synthesizers opgedaan.

The Benelux hebben hun grote en smerige geluid echter niet achtergelaten bij hun gitaren. Met hun electronica klinken ze namelijk smeriger en groter dan menig gitarist met een gitaar. Waar hun shows voorheen draaide om live gemaakte geluiden ligt de focus nu op sequencers en synthesizers.

Afgelopen maart zette de heren een overtuigende show neer in Old School Amsterdam samen met de Nederlandse synthgrootheid Leogwelt. Ze maken er iedere keer weer een fijne en lekkere set van waar lekker op gedanst kan worden. Drummer Maarten Diesfeldt ruilde zijn toms in voor drumpads en klinkt nu steeds elektronischer. Milan Mes laat zijn trompet definitief thuis en samplet en vervormt zijn stem live voor berg aan enorm uiteenlopende soorten geluiden en vocalist Jaap Warmenhoven bespeeld nu ook the synthesizer. The Benelux zijn meer machine, maar zeker niet minder band.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.