Afgelopen week verscheen er een artikel met interview op de Observer over de uit Dublin afkomstige Girl Band. Schrijver Justin Joffe beschrijft hoe frontman Dara Kiely in een psychose terecht kwam, een poos in een tent in de voortuin van zijn ouders leefde en daar zijn dagen vulde met schrijven. Volledig ongelukkig, volledig van de wereld. Maar waar veel mensen blijven hangen in een dusdanige mentale conditie als die van Dara, is de jonge muzikant er bovenop gekomen en heeft hij zijn gebeurtenissen kunnen vertalen in muziek. Joffe noemt het niet alleen een wonder, ook een ‘geschenk’ voor hun reportoire en doet zels de uitspraak dat de ‘badshit-crazy post-punk’ Girl Band een van de beste hedendaagse bands maakt. ‘Het verliezen van je verstand kan geweldig zijn voor je muziek, als je het maar wel terug krijgt’, aldus Joffe.

Rond januari dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Girl Band genoodzaakt was hun tour af te lasten vanwege gezondheidsredenen. Al snel bleek het om een psychose bij Kiely te gaan. Lees hier het hele interview.

Aanstaande november kun je kijken of de band deze lovende berichten ook live waar maakt. Op 22 november geven zij een show in Bitterzoet.

Tickets