Ruim een maand geleden gaf een gevarieerd aanbod van gevestigde artiesten en nieuwkomers een optreden in een stijf uitverkocht Paradiso. London Calling had het gebouw voor de zoveelste keer compleet overgenomen. Volgend jaar keert het sinds 1992 lopende festival terug op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2017. De eerste naam is het Australische POND en de kaartverkoop start vrijdag 16 december. 

Pond

Als Tame Impala weer voor een jaartje klaar is met het inpakken van de grootste zalen en festivals, gaat Jay Watson samen met ex-Tame Impala bandlid Nick Albrook, Shiny Joe Ryan en Jamie Terry weer aan de slag als Pond. Dat gaat ze al een flink aantal albums goed af. Man It Feels Like Space Again verscheen vorig jaar en zorgde ervoor dat ze eigen headline tours in de Verenigde Staten en Europa konden gaan spelen. Net als die eerder genoemde band maken de Australiërs lekker zompige psychedelische pop. 30000 Megatons is alvast een voorproefje van wat je volgend jaar kunt verwachten.

Kaartverkoop

De vorige keer vlogen de weekendkaarten over de toonbank en waren uiteindelijk ook alle dagkaarten uitverkocht. Om er zeker van te zijn dat je niet achter het net vist, kun je vanaf vrijdag 16 december om 10.00 uur kaarten kopen via de website van het festival.