Stille Zaterdag is de dag na Goede Vrijdag en de dag dat Temples in Paradiso Noord staat. Zou de definitie van earcandy jaarlijks worden bijgewerkt, dan was eind vorig jaar hun absurd catchy single ‘Certainty’ als standaardvoorbeeld toegevoegd. Met ‘Strange Or Be Forgotten’ volgde nog zo’n knap staaltje strooigoed voor het oor. En nu is daar eindelijk ‘Volcano’, het tweede album van het Britse viertal, met naast de twee singles tien nieuwe potentiële oorwurmen. De mannen melden in interviews dat album nummer twee directer, moderner en crispier beoogt te zijn dan het zo bewierookte debuut uit 2014. En graag geen vergelijkingen meer met formaties uit de sixties en seventies, daar worden ze een beetje moe van.

Update: net toen we dit bericht zelf plaatsten, kregen we ook spontaan een review van het nieuwe album binnen van de enthousiaste ambassadeur Maikel. Lees het hier.

Luister en oordeel vooral zelf, en gaat dat zien de dag voor Pasen in Amsterdam Noord, in een zaal die de neo-psychedelische poprockers in november 2014 al wisten uit te verkopen.