We mogen weer drie namen erbij schrijven op het affiche van London Calling. Nilüfer Yanya en Communions maken hun opwachting op de zaterdag en het Britse Vaults doet dat op de vrijdag.

Vaults

De bombastische electronicapop van Vaults is meeslepend en duister. Vlak na hun debuut EP in 2014 gingen ze met soortgenoten London Grammar op tournee en brachten daarna nog verschillende singles uit. Nu werken ze toe naar de release van hun langverwachte debuutalbum. Het eerste voorproefje daarvan heet ‘Midnight River’ die door The Guardian direct tot track van de week werd bekroond.

Nilüfer Yanya

De piepjonge Nilüfer Yanya, pas 21 jaar oud en afkomstig van een grote Turkse familie, heeft een soulvolle stem en begeleidt zichzelf op elektrische gitaar. Haar losse, prettig voortkabbelende gitaarspel leerde ze in haar huidige woonplaats Londen van Dave Okumu (The Invisible, Amy Winehouse). Langzaam maar zeker worden haar gitaarlijnen aangevuld met synths en beats zonder het laid back karakter te verliezen. Dat wordt langzaam meedijnen in de kleine zaal van Paradiso.

Communions

Het uit Kopenhagen afkomstige Communions staat bekend om de bezwerende vocalen van frontman Martin Rehof en melodieuze gitaarpartijen. Het is alternatieve rock met een flinke injectie fuzz, post-punk en indierock. Dit jaar tekenden de Denen bij het wereldwijd geroemde Fat Possum Records en daar brachten ze op 16 september de single ‘Don’t Hold Anything Back / Eternity’ op 7″ vinyl uit. Ze zijn toeren op dit moment met Sunflower Beam door Europa en houden op zaterdag 29 oktober huis in Paradiso.

Kaarten voor London Calling

Passepartouts voor London Calling zijn al uitverkocht, maar dagkaarten zijn nog verkrijgbaar via Ticketmaster. Kijk op de line-up pagina voor de dagindeling. Het tijdschema wordt twee weken voor het festival bekend gemaakt.

Alle informatie over het London Calling festival vind je op www.londoncalling.nl.