London Calling, dat op 28 en 29 oktober voor de derde keer dit jaar plaatsvindt in Paradiso maakt voegt vandaag twee namen aan het programma toe. Het gaat om de excentrieke singer-songwriter Alex Cameron en de lo-fi van Hoops. Passepartouts zijn al een tijdje uitverkocht, maar dagkaarten zijn nog verkrijgbaar. 

Alex Cameron

Alex Cameron liet afgelopen augustus zijn debuutalbum ‘Jumping The Shark’ los op de wereld. Naar eigen zeggen is dit het jaar Alex Cameron. Entertainer. Showman. Shaman. Zijn minimalistische liedjes worden gevormd door primitieve 80’s synthgeluiden, doordringende saxofoonpartijen, introspectieve teksten en de donkere, intrigerende croonstem van Cameron. Denk aan een combinatie van het elektronische geluid van Alan Vega’s Suicide, het psychedelische van Ariel Pink en de duistere sfeer van David Lynch-films en je komt ergens in de buurt. Mocht je bij Alex Cameron denken: “Die heb ik eerder gezien…” Dat kan kloppen, hij deed eerder dit jaar het voorprogramma van Kevin Morby in Paradiso Noord.

Hoops

Wat in 2014 begon als een van de vele soloprojecten van Drew Auscherman, groeide geleidelijk aan tot de viermansformatie Hoops. Samen maken ze lo-fi indie vol synths en stuwende gitaarpartijen, begeleidt door dromerige zang van Auscherman. Qua gitaarwerk hoor je invloeden van Mac Demarco, maar met vocalen erbij denk je snel aan DIIV en Beach Fossils. Muziek die zo ontzettend fijn wegluistert op een zwoele zomeravond of in een warme zaal in Amsterdam eind oktober. Het debuutalbum komt pas begin volgend jaar uit via het wereldwijd geprezen Fat Possum Records. Tot die tijd mag je het doen met een EP en aantal fijne mixtapes die de band uit Bloomington, Indiana gemaakt heeft.

Alle informatie over het London Calling festival vind je op www.londoncalling.nl.