Deze week zijn er twee concerten toegevoegd aan de Indiestadpas 2016: Hidden Charms en Holy Fuck. Jonge honden versus de gevestigde orde. Vintage jaren zestig rock versus instrumentale electrorock. Het najaar geeft steeds meer redenen om nog de Indiestadpas 2016 te kopen. 

Hidden Charms

Het jonge Britse viertal Hidden Charms gooit hoge ogen met hun energieke, frisse rock die verwijst naar de sixties. Met één been in de Amerikaanse modder van de rock ’n roll en het andere been in de mod-cultuur van landgenoten als The Kinks en The Who, met hier en daar een psychedelische invloed. Het risico om daarmee een ‘belegen’ band te worden, wordt met speels gemak vermeden: de energie spat eraf bij deze jongen honden. Luister maar eens naar ‘Sunny Side’, ‘Love You Cause You’re There’ of het recente ‘Cannonball’.

Woensdag 16 november | Paradiso kleine zaal | Heb je al een Indiestadpas? Meld je hier aan. Geen pas? Haal hem hier.

Holy Fuck

Ritme en chaos gaan hand in hand. De Canadese band Holy Fuck maakt naast normale muziekinstrumenten net zo makkelijk gebruik van bijvoorbeeld een 35mm filmprojector of een geweer voor hun intelligente, instrumentale electrorock. Met een geluid dat zowel ritmisch als chaotisch is, krijgt Holy Fuck sinds 2004 dansvloeren over de hele wereld in beweging. Eerder dit jaar verscheen het vierde album ‘Congrats’.

Maandag 10 oktober | Paradiso grote zaal | Heb je al een Indiestadpas? Meld je hier aan. Geen pas? Haal hem hier.