In de serie ‘Huidige locatie’ belichten we vijf bands die de wereld veroveren vanuit dezelfde stad. Een thuishonk waarvandaan zo veel talent op ons afstormt, dat we ons afvragen wat er in het drinkwater zit. In deze eerste aflevering: Melbourne, Australië.

1. Rolling Blackouts C.F.

2. Flyying Colours

3. King Gizzard & The Lizard Wizard

4. Tash Sultana

Tash Sultana mag niet ontbreken in onze serie over Melbourne, omdat ze als straatmuzikant al naam maakte in haar geboortestad. Met uitverkochte optredens in Melkweg (22 juni) en Paradiso (7 september) op stapel, behoeft de jonge multi-instrumentalist voor veel Indiestad-adepten geen introductie. We hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat iedereen die er vorig jaar bij was tijdens het 7 Layers Festival een kaartje heeft voor een van die aanstaande optredens in Amsterdam, zo veel indruk maakte de ‘one-woman-band’ toen. Hoezeer zij ook weer imponeert met de studioversie van haar jongste wapenfeit ‘Murder To The Mind’, je gaat toch meteen op zoek naar een live-uitvoering, zoals er ook nog steeds niks boven haar Live Bedroom Recordings gaat. Helaas verraadt de still van onderstaande YouTube-video al dat autodidact Sultana ook de blazer beheerst, daarna schudt ze nog even een jankende gitaarsolo uit de mouw.

Een paar dagen voordat ze in de Melkweg een lange Europese tournee aftrapt, viert de ongemeen getalenteerde Melbournian haar 22e verjaardag. Op vrijdag 23 juni staat ze trouwens ook op Down The Rabbit Hole, voor wie nog twijfelt zich dat weekend in De Groene Heuvels te vestigen.

>