In september dit jaar stond Karl Blau nog in de kleine zaal van Paradiso en op maandag 27 februari 2017 is  hij alweer terug in Amsterdam, ditmaal is de locatie Bitterzoet. De kaartverkoop begint op vrijdag 7 oktober.  

De multi-instrumentalist, zanger en doe-het-zelver heeft inmiddels een flinke CV opgebouwd en woonplaats Anacortes, Washington omgedoopt tot een Mekka voor indiemuziek. In twintig jaar tijd bracht Blau maar liefst veertig albums uit. Naast het opnemen en uitbrengen, maakte de beste heer ook het artwork en deed hij alles zelf op de post. Gelukkig bleek zijn harde werk niet onopgemerkt. Tucket Martine, bekend van zijn producties met My Morning Jacket, The Decemberists en Laura Veirs, was direct verkocht en benaderde Karl voor het opnemen van een plaat. Het resultaat: ‘Introducing Karl Blau’. Een album waarop countrymuziek, met name de hits uit Nashville in de jaren zestig en zeventig, in een compleet nieuw jasje worden gestopt.

Voortbordurend op dit album is er ook een tweedelige video serie gemaakt. Deel één is het nummer ‘’Fallin’ Rain’’. De video volgt het verhaal van een man die zo van slag is van de manier waarop mensen met elkaar omgaan dat hij troost zoekt bij de lokale sjamaan. Deze helpt hem dieper naar zijn eigen bewustzijn te kijken.

Deel twee is het nummer ‘’That’s How I Got To Memphis’’. In deze video volgen we een bevoorrechte man op zijn reis richting Memphis. Onderweg neemt hij een aantal lifters mee tot het moment waarop zijn Porsche afslaat en zelf liftend langs de weg staat. Dankzij alle ervaringen verandert hij uiteindelijk van een materialistisch persoon in een artistiek bewust persoon.