De afgelopen weken zijn er weer veel nieuwe namen in de Indiestadpas bijgekomen. Bekijk hieronder de uitgelichte bands en vergeet jezelf niet op ‘attending’ te zetten!

17 oktober – Crocodiles in Bitterzoet
De Amerikaanse band Crocodiles (Band) combineert post-punk met gruizige shoegaze en catchy hooks. De band bouwde een indrukwekkende livereputatie op in het undergroundcircuit en bracht ondertussen al vijf albums uit. Op 21 oktober verschijnt het zesde album ‘Dreamless’ waarmee aan het experimenteren is geslagen buiten het post-punk en shoegaze genre. Op de eerste single ‘Telepathic Lover’ hoor je de rauwe vocalen nog wel, maar is het geluid meer gladgestreken en voeren synths de boventoon.

27 oktober – Zig Zags in de Oedipus brouwerij
Zig Zags uit Los Angeles maakt high school punkrock met metalinvloeden. Hun gelijknamige debuutalbum kwam uit op In The Red records, waar ook Ty Segall, Meatbodies, Jay Reatard en Thee Oh Sees getekend zijn. De zanger van die laatste band, John Dwyer, heeft afgelopen mei de release van het tweede album ‘Running out of Red’ op zich genomen met zijn label Castle Face Records. Liefhebbers weten dan precies waar ze aan toe zijn. Verwacht een even vuige als harde show in de Oedipus Brouwerij.

19 november – Hannah Georgas in Bitterzoet
Hannah Georgas combineert melancholieke en eigenzinnige synthesizermelodieën met funky discobeats en zelfbewust teksten. Zo weet ze haar luisteraar zowel aan het huilen als aan het dansen te krijgen. Lena Dunham van ‘Girls’ is fan en gebruikte Hannah’s single ‘Millions’ in de serie. In haar thuisland is Hannah de laatste jaren al diverse malen genomineerd voor Canada’s belangrijkste muziekprijs de JUNO Awards, onder andere in de categorieën ‘Best New Artist of the Year’, ‘Songwriter of the Year’ en ‘Best Alternative Album’. Deze zomer is haar album ‘For Evelyn’ (vernoemd naar haar oma), haar eerste in Nederland, uitgekomen.

Dit is het eerste eigen concert van de Canadese indiepopzangeres in Nederland. Aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Feist, St. Vincent en Bat For Lashes.

20 november –Las Kellies in de Oedipus brouwerij
Las Kellies werd in 2005 in Buenos Aires opgericht door Ceci Kelly, Sil Kelly en Manuela Ducatenzeile. Samen maken ze rammelende en energieke garage rock ’n roll. Met Spaanse, Engelse, Duitse, Japanse, Portugese, Catalaanse en Franse teksten op hun debuutalbum weten ze zich te vestigen in het Argentijnse muzieklandschap. Met het tweede album ‘Kalimara (2009)’ gaan ze voor het eerst op een Europese tournee. Vrolijke, onbeschaamde optredens en vergelijkingen met ESG levert het trio een grote schare fans op in Europa. Eind juli verscheen het eerste nieuwe nummer sinds drie jaar ‘Summer Breeze’, waarvan de titel alles al zegt. In oktober verschijnt het nieuwe album ‘Friends & Lovers’.

21 november – Hooton Tennis Club in Paradiso
De band Hooton Tennis Club komt uit Liverpool, de stad van onder andere The Beatles, The La’s en Elvis Costello, maar dat maakt eigenlijk niet uit. De melodieuze indierockliedjes van Hooton Tennis Club klinken namelijk eerder Amerikaans dan Engels. Dus vergeet The Beatles, maar denk eerder aan Pavement en Sebadoh. Met een vleugje Britse branie. Na hun onderschatte debuutalbum ‘Highest Point In Cliff Town’ komt de band in oktober met opvolger ‘Big Box Of Chocolates’, opgenomen met producer Edwyn ‘Never Met A Girl Like You Before’ Collins.