Het komende London Calling Festival, dat op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart plaatsvindt in Paradiso, heeft drie namen toegevoegd aan haar programma. Gabriella Cohen, Black Honey en Gold Class voegen zich onder andere bij het eerder bevestigde POND, Ron Gallo en British Sea Power. 

Gabriella Cohen

De Australische Gabriella Cohen, voormalige frontvrouw van The Furrs, presteerde het om in tien dagen met twee microfoons haar debuutalbum op te nemen. Haar psychdelische shoegaze en dreampop rammelt en schuurt, maar valt vooral op door de ijzersterke zangpartijen. Dit snel geproduceerde album bleef alles behalve onopgemerkt. Het Britse The Guardian gaf er bijvoorbeeld vier sterren voor en de Australische afdeling van Rolling Stone gaf diezelfde beoordeling.

Black Honey

Deze band uit Brighton is geen onbekende meer voor London Calling en Paradiso. Ze braken al een keer de kleine zaal af op het festival en deden dat opnieuw door op eigen houtje de kleine zaal afgelopen januari uit te verkopen. Voor degenen die ze nog niet kent: Black Honey speelt energieke en eigenzinnige garagerock. Onder leiding van frontvrouw Izzy Bee grossiert het viertal in aanstekelijke en sexy rocknummers met een psychedelisch 60’s randje. Luister maar eens naar de laatste single ‘Hello Today’.

Gold Class

Geregeld vragen bezoekers van London Calling of een band alst-je-blieft terug mag komen naar het festival. Dat gebeurde in het geval van Gold Class opmerkelijk veel. De kans diende zich aan en de programmeur twijfelde geen seconde. Gold Class staat voor de tweede keer op London Calling met hun mix van indie, garage, rock. Op kop staat zanger Adam Curley met zijn diepe stem die wel iets wegheeft van Ian Curtis.

Kaartverkoop en dagindeling

London Calling vindt dit jaar plaats vop vrijdag 26 en zaterdag 27 mei in Paradiso Amsterdam. Weekendkaarten en dagkaarten voor het festival zijn al verkrijgbaar via de website van het festival. De dagindeling voor het festival wordt later bekend gemaakt.