Niels Mooij behoort tot de fanatiekste Indiestedelingen. Hij luister naar zo’n beetje alles wat uitkomt en vist daar voor ons de parels uit. Het jaar is amper op gang gekomen, dus ook twee tips uit ‘den ouden doosch.’

Niels onthult zijn top 5 voor januari: ‘Deze keer drie nieuwe liedjes en twee wat oudere (tja, soms ontdek je een bandje wat later).’ Een disclaimer is niet noodzakelijk hoor, want wat zijn het weer goede tracks.

1. Cherry Glazerr – Nuclear Bomb

Allereerst heb ik gekozen voor Cherry Glazerr. Het nieuwe album is de 20e uitgekomen en de plaat stond zojuist voor de 15e keer op. Dat lijkt me motivatie genoeg. Ik heb de nieuwe single gekozen vanwege de toffe clip. De garagerockster staat op 18 februari op DICE #3 in Utrecht en komt op 11 mei terug voor een optreden in Bitterzoet Amsterdam.

2. Omni – Earrings

De plaat van Omni komt alweer uit het vorige jaar. Soms kom je dankzij vrienden achter nieuwe bands die zomaar in je favorieten terecht kunnen komen (zij het wat later). Binnenkort spelen ze in Amsterdam. Aanrader voor fans van Preoccupations, Thee Oh Sees, Shopping en post-punky goodness.

3. Cloud Nothings – Modern Act

Nummer vier en vijf van deze maand zijn oude bekenden die (eindelijk) weer een plaat uitbrengen. Beide platen klinken weer als vanouds goed (binnenkort in respectievelijk Paradiso en Melkweg). Op zaterdag 11 maart is Cloud Nothings onderdeel van het avondvullende programma dat Indiestad in Paradiso presenteert.

4. Japandroids – No Known Drink or Drug

5. wimps – Old Guy

Mijn laatste keuze voor deze maand is wimps. Het laatste werk komt uit 2015. Old Guy is het lijflied van een van mijn maatjes (hoi Chris!) en niet alleen komisch maar ook heel sterk.