Deze week kunnen de liefhebbers van Indie hun hart weer ophalen bij Paradiso. Gisteren werden er nieuwe namen voor London Calling bekend gemaakt en vandaag regent het nieuwe indieconcerten. Mensen met een Indiestadpas kunnen daar helemaal blij mee zijn, want zij mogen naar drie nieuwe concerten met hun pas.

Deap Vally (Indiestadpas)

Deap Vally is de band van Lindsey Troy (gitaar, zang) samen met Julie Edwards (drum). De twee dames maakte al grote indruk als support van onder andere Queens Of The Stone Age, Band Of Skulls, Peaches en Muse, maar ook in hun eentje maken ze het er jaren goed van af. Op debuutalbum ‘Sistrionix’ kwam de vuige bluesrock in een sandwich van funk en punk goed tot hun recht, bijvoorbeeld in nummers als ‘Bad For My Body’ en ‘Gonna Make My Own Money’. In 2016 verschijnt opvolger ‘Femejism’ en worden er experimentele uitstapjes gemaakt naar prog- en krautrock. Maar, zoals in single ‘Smile More’ te horen is: een goede portie rock ‘n’ roll wordt zeker niet geschuwd.

Maandag 26 september, Paradiso kleine zaal

> Luisteren en aanmelden

Nancy Pants (Indiestadpas)

De vuige lo-fi van het Canadese Nancy Pants heeft invloeden van garage, psych, punk en droompop. Deze mengelmoes wordt gespeeld door Ohara Hale op zang en gitaar, Adam Waito op bas en Jeremy MacCuish op drums. Rechtoe rechtaan, daar houdt de DIY-band uit Montreal van. In 2014 verscheen het debuutalbum ‘Total’ en het heeft naar eigen zeggen al dertig Grammys en vijf sandwiches gewonnen. De officiële statistieken hiervan hebben wij nog niet kunnen vinden.

Donderdag 1 september, Paradiso kleine zaal

> Luisteren en aanmelden

Ivan & The Parazol (Indiestadpas)

De jonge jongens van Ivan & the Parazol maken rockmuziek zoals ze die in de jaren zestig en zeventig ook maakten. Daar giet de band vervolgens een modern sausje overheen, waardoor het bijzonder fris en aanstekelijk klinkt. In thuisland Hongarije verkopen ze zalen uit en stonden ze op het hoofdpodium van het grote Sziget Festival. In Nederland maakten ze begin dit jaar indruk op Eurosonic-Noorderslag en mogen ze eind dit jaar terugkomen voor eigen concert in Paradiso.

Vrijdag 2 december, Paradiso kleine zaal

> Luisteren en aanmelden

Ultimate Painting

Dit indierockduo bestaat uit Jack Cooper (Mazes) en James Hoare (Veronica Falls). De twee gingen met elkaar op tournee en ontdekten een gezamenlijke liefde voor The Beatles, The Byrds en The Velvet Underground. Binnen een mum van tijd schrijven ze tientallen nummers en brengen ze, slechts een jaar na de oprichting van Ultimate Painting, hun tweede album ‘Green Lanes’ uit. Die plaat klinkt net zo zonnig en zorgeloos als hun titelloze debuut. Later dit jaar verschijnt het derde album ‘Dusk’.

Maandag 10 oktober, Paradiso Noord

> Luisteren en kaarten kopen via paradiso.nl