Op iedere eerste vrijdag van de maand kun je bij LOADED terecht voor de perfecte start van je weekend. Op het menu staan dj’s, een band en kunst. De smaken zijn indie, Britpop, rock en garage in de breedste zin van die woorden. Rechtstreeks uit je werk, studie of simpelweg omdat het tijd is voor bier glij je met LOADED het weekend in. Mede-initiatiefnemer en Indiestad ambassadeur Bob Kemper (28) legt uit wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

Bob en zijn vrienden waren er klaar mee: vrijdagmiddag, superdrukke kroeg, irritante muziek. Elke week hetzelfde liedje. En niemand die een goed idee heeft waar wel naar toe te gaan. Laten we een keer een goed feest organiseren, besloten ze. En toen: “Fuck, we moeten het gewoon op vrijdagmiddag doen. We denken echt dat er behoefte aan is, omdat we er zelf behoefte aan hebben,” licht Bob toe. “Waar wordt op dat tijdstip leuke muziek gedraaid in Amsterdam?”


Bob Kemper
Volcano Boy

Iedere eerste vrijdag van de maand dus, vanaf 17.00 uur. Achter de draaitafels tijdens de eerste LOADED niet alleen St. Paul (“een soort van legende”) en Bella (“nieuw en fris”) maar ook Bob zelf, als helft van dj-duo Volcano Boys. “We mixen stoffige post-disco, 80’s hairmetal, rock-n-roll met nieuwe garage, indie en slacker. Niet standaard, zeer dansbaar en altijd feest.”

Live muziek

Naast dj’s zal er bij Loaded ook altijd een band op het menu staan. Aan MOOON de eer om het spits af te bijten. “Allemaal leuk en aardig die dj’s, maar je wil natuurlijk ook wat zien,” dachten Bob en co toen ze hun nieuwe concept begonnen te het schetsen op een bierviltje in dat stampvolle cafe. “Mooon is een jonge talentvolle band met een zeer prettige 60’s vibe en hele fijne nummers. Perfect om naar te kijken met een drankje in je hand.”

Kunst

Dj’s check, bandje check, maar de Tuinzaal van Paradiso Noord nodigt volgens Bob uit tot meer. “In de mooie open ruimte moet kunst een volwaardig onderdeel van LOADED worden. Tijdens de eerste editie komt Mick Johan laten zien waar hij goed in is.”

Bob hoopt dat LOADED snel in het systeem van indieliefhebbers komt. “Noodlanding! is natuurlijk het klassieke indiefeest, maar op donderdag en altijd pas na een concert. Verder zijn er in Amsterdam echt niet heel veel plekken.” Waar bij Noodlanding! het gros van de feestende meute student is, mikt LOADED op alle leeftijden,” wil Bob graag nog even benadrukken.

Primal Scream

De term LOADED heeft volgens Bob heel veel betekenissen: “Het hoeft niet eens per se naar drank of drugs te refereren, het dekt de lading goed.” Dat neemt niet weg dat het idee achter LOADED niet beter kan worden omschreven als in het intro van de klassieker van Primal Scream waarnaar de nieuwe middag/avond is vernoemd: “We wanna get loaded and we wanna have a good time. That’s what we’re gonna do.”

De entree is vier euro, met een Indiestadpas 2017 uiteraard gratis. Van welke platen weet Bob nu al zeker dat hij ze uit de hoes gaat halen om het stof eraf te blazen? “The Fall, Roxy Music en The Chills. Daarna kan het alle kanten op gaan, van The Growlers, Natural Child en Mac DeMarco tot King Khan, King Gizzard & the Lizard Wizard en The Specials, Oasis, Joy Division, B52’s of Bowie. Wellicht dat we zelfs nog uitkomen bij Ty Segall, Fuzz, Black Lips of Thee oh Sees.”

Aanmelden

Mensen met een Indiestadpas 2017 kunnen zich hier aanmelden voor LOADED. Het Facebook event vind je hier.