Indiestad: Cloud Nothings, Surfer Blood, Jae Tyler, VENN, MICH, Pip Blom, Apostille

Datum: za 11 mrt
Aanvang: 19:30
Zaal open: 18:30
Locatie: Paradiso kleine zaal
Laat vrienden weten dat je gaat
Facebook event


Omschrijving

Grote zaal
19:30 uur: Apostille
20.30 uur: Surfer Blood
22.00 uur: Cloud Nothings

Kleine zaal
20.00 uur: VENN
21.30 uur: MICH
23.30 uur: Pip Blom

Kelder
23.00 uur: Jae Tyler

Op zaterdag 11 maart organiseert Indiestad in Paradiso een festival met Cloud Nothings als hoofdact. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Het festival is gratis toegankelijk voor mensen met de Indiestadpas 2017. Reguliere kaarten gaan vrijdag 14 oktober in de verkoop.

Cloud Nothings

Wat in 2009 als lo-fi knutselproject van Dylan Baldi begon, groeide in een paar jaar tijd uit tot de ronkende rockmachine die Cloud Nothings heet. Vlijmscherpe, opwindende gitaarpartijen, bij vlagen uiterst rauwe en intense vocalen. De groei is er nog lang niet uit bij deze Amerikanen, die sinds ‘Attack on Memory’ uit 2012 en geproduceerd door Steve Albini, zichzelf telkens weer weten te overtreffen. Op 10 december komt het nieuwe album ‘Life Without Sound’ uit.

Surfer Blood

Het uit West Palm Beach, Florida afkomstige Surfer Blood combineert de prettige melodieën van surfpop met fuzzy gitaren en zware drums. Op 3 februari komt het vijfde album ‘Snowdonia’ uit. Het is de opvolger van ‘1000 Palms’ uit 2015.

VENN

Het Britse trio VENN brengt in maart het debuutalbum ‘Runes’ uit. Lome baslijnen en drums worden afgewisseld met afgewisseld met zinderende gitaarpartijen en synthesizers. De muziek doet denken aan het vroege werk van Editors en Interpol, maar heeft een rauwer randje dat in het straatje van bijvoorbeeld FEWS past.

MICH

MICH is een muzikaal studioproject uit Amsterdam. Ondanks de misantropische aard van haar muziek prefereert de band zowel onderling als naar de buitenwereld te communiceren via de ‘laughing bursting with tears’-smiley. Een goed antwoord op vrijwel iedere vraag. Muzikaal refereert MICH aan diverse bekende en onbekende shoegaze, wave en krautrock acts die hun voor gingen. Sofie Winterson speelt tijdens de liveshows basgitaar. Piet Parra speelt live niet mee, maar blijft wel betrokken als liedschrijver. Verder in de band: Baby Bosma (Aux Raus, Firestone), Mick Johan (Firestone) en Rimer London (LeLe).

Jae Tyler

Het excentrieke gezelschap Jae Tyler is gevormd rondom Jeffrey Tyler Ludwick. Hij komt uit Oklahoma, maar kan maar moeilijk op één plek blijven en reist al snel naar de andere kant van de oceaan. Zo nam hij zijn eigen muziek al pendelend tussen Reykjavik en Berlijn op. Het resultaat doet denken aan Father John Misty, John Grant en Devendra Banhart, maar dan net een beetje ‘gekker’ aangekleed. Vorig jaar kwam zijn debuut EP ‘I Was Born A Star’ uit.

Pip Blom

De jonge Pip Blom is een echte doe-het-zelver, of, zoals dat in het Engels zoveel mooier klinkt: ‘a DIY artist’. Ze schrijft, speelt en produceert haar muziek en slingert deze vervolgens de wereld in. Dat harde werken blijft zeker niet onopgemerkt. Haar lo-fi indiepop met een venijnig rauw randje wordt wereldwijd opgepikt. Het Engelse muziekblog DIY (wie anders) noemt haar “A Gem!” en ze is al meer dan honderd keer op de populaire Amerikaanse radiozender KCRW gedraaid. En zo gaat het Pip voor de wind. Samen met de Paradiso Vinyl Club bracht ze de 7″ single ‘Working On It’ uit.

 

Aanmelden voor dit concert

Je kunt je aanmelden via Facebook of via e-mail. Kies je voor Facebook, dan hoef je maar één keer in te loggen. Daarna kun je je aanmelden via de groene knop. Kies je voor e-mail, dan voer je die per concert opnieuw in.

Inloggen via Facebook

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor dit concert.