Indierocktrio Bombay cureert op vrijdag 30 december de programmering van ‘Show Your Teeth’ in Paradiso. Onder deze naam wordt er een volledig programma neergezet in zowel de grote als kleine zaal van het poppodium. De Amsterdamse band sluit daarmee een zeer succesvol jaar af samen met hun favoriete bands en vrienden. De eerste aangekondigde namen zijn, naast Bombay, Concrete Knives, Cocaine Piss, Jo Goes Hunting en EUT. En het goede nieuws: Show Your Teeth is gratis toegankelijk met de Indiestadpas!

Het afgelopen jaar speelde Bombay shows door heel Europa, waaronder Dour, Sziget en Lowlands, allemaal in opvolging van hun tweede album ‘Show Your Teeth’. Die plaat staat vol met catchy lo-fi garagerock en wordt live ijzersterk gebracht. Bombay-zanger Mathias: “We willen dit drukke jaar vol met touren graag op een mooie manier afsluiten, en hoe beter dan met een zelf gecureerde avond in Paradiso waarbij we al onze vrienden en favoriete bands kunnen uitnodigen!”

Vandaag zijn de eerste artiesten aangekondigd voor Show Your Teeth:
Concrete Knives maakt artrock zoals Fransen dat zo goed kunnen. Het zestal kenmerkt zich door veel (vrolijke) samenzang en is beïnvloed door bands als Yeah Yeah Yeahs en TV on The Radio.

Punkband Cocaine Piss uit Luik komt hun agressieve en extreem snelle nummers spelen a la Melt-Banana. Eind dit jaar verschijnt hun nieuwe album, opgenomen met Steve Albini.

Jo Goes Hunting is de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Hij maakt gebruik van synthesizers, spacey gitaren en drum machines om een magisch, dromerig geluid te creëren.

Eut is een nieuwe postpopband uit Amsterdam. Zonder muziek uitgebracht te hebben zijn ze toch op het vizier van Bombay terecht gekomen. Verwacht dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden.

Meld je aan