Al bijna vijf jaar ondersteunt Paradiso indiebands en hun muziek onder de noemer Indiestad. Je kent de Indiestadpas misschien al wel; een pasje waar je het hele jaar door gratis mee naar indieconcerten kunt gaan. De pashouders vormen samen de harde kern van Indiestad. We stellen nu de ambassadeurs van deze community aan jullie voor. Het zijn allemaal muzikanten of professionals, die enthousiast zijn over muziek. Geregeld zullen deze smaakmakers 5 van hun favoriete nummers van dit moment met je delen. Paradiso zal de groep ambassadeurs op gezette tijden met nieuw bloed vanuit de community injecteren.

sofie

Sofie Winterson Artiest
Sofie Winterson is zangeres, songwriter en multi-instrumentalist, wonend in Amsterdam. Haar muziek is te beschrijven als ‘dream-pop.’ Artiesten die haar inspireren zijn o.a Mazzy Star, Judee Sill en Beach House.

willem

Willem Smit Artiest
Ik ben Willem. Ik speel gitaar en ik zing in Canshaker Pi en ik maak in mijn eentje muziek als Personal Trainer.

dirk_derks

Dirk Derks Concerto
Dirk Derks is al sinds 2000 een van de vaste gezichten van platenzaak Concerto. Hij is fervent bezoeker van optredens en pleitbezorger van de Nederlandse underground-scene.

annemieke

Annemieke Schollaardt 3FM
Voor mijn werk als DJ bij 3FM heb ik altijd alle voelsprieten uitstaan als het gaat om nieuwe muziek. Het bezoeken van optredens en het ontdekken van bands helpen daarbij, en maken mijn werk nog leuker.

lotte_sterk

Lotte Sterk Massive Music
Levensrijke muziekliefhebber met een focus op opkomend talent. Wordt geraakt door mooie melodieën en vindt deze in elk genre.

rogier

Rogier Klooster Hotel de Goudfazant
Ik hou graag in de gaten of er weer iets als Oasis de kop opsteekt in Paradiso. Tot die tijd vermaak ik me ook wel met de rest.

rens_ottink

Rens Ottink Artiest
Mijn naam is Rens Ottink. Ik ben de drummer van PAUW. Daarnaast vind ik het ook te gek om studio-opdrachten te doen en muziek te maken met toffe muzikanten. Ook krijg ik een kick als ik toffe nieuwe bands ontdek!

lucass

Lucas Hamming Artiest
Bekend van zijn optredens als huisband van DWDD en zijn vele festivalshows (o.a. Pinkpop), is Hamming een echt muziekdier. ‘Mijn vader nam me al mee naar Paradiso voordat ik wist wat muziek was. Zo heb ik een muzieksmaak ontwikkeld en een droom: spelen in die magische tempel.’

fiona

Fiona Fortuin Noisey
Fiona Fortuin is kenner van bepaalde dingen en hoofd van Noisey Nederland, de muzieksite van VICE.

jessica_amba

Jessica van Amerongen DWDD
Jessica van Amerongen is muziekredacteur van DWDD: boekt acts voor ‘de minuut’ en brengt de muziekitems op je beeldbuis.

jb_meijers

JB Meijers Artiest
Deze muzikale duizendpoot laat zich lastig pigeonholen. Hij kan net zo enthousiast worden over de nieuwe Aphex Twin als over laten we zeggen Father John Misty of Steve Earle.

bob

Bob Kemper Volcano Boy
De helft van DJ-duo Volcano Boys, helemaal wild van garage, rock ’n roll, metal en de verborgen parels uit het Nederlandse muzieklandschap. Het kan niet nieuw of oud genoeg zijn.

jaap

Jaap de Waart Arrogant
Jaap a.k.a. de arrogantste boeker van Nederland. Werkt enkel met arrogante bands.

Floor Boogaart

Floor Boogaart Concerttijger
Floor Boogaart (Amsterdam), freelance copywriter (voorheen actief voor o.a. Cortonville en LiveXS). Rasechte concerttijger. Luistert graag naar garage/fuzz/indie en meer van zulks.

michael

Michael van Manen Bertus
Een zeer enthousiaste liefhebber van muziek in diverse genres. Werk en hobby komen in zijn leven perfect samen.

niels_mooij

Niels Mooij Muziekfanaat
Ik ben een muziekfanaat die graag een goede plaat op zet. Doordeweeks kan je me vinden op mijn werk bij Roetz-Bikes. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de betere concertjes en festivals of sta ik in de keuken om lekker te eten en een borrel te doen met vrienden.

wessel_hulssen

Wessel van Hulssen The Daily Indie / Radio Mortale
Maakt radio en schrijft voor The Daily Indie. Maakt radio en organiseert concertavonden voor Radio Mortale. Is daarnaast verslaafd aan Spotify en (natuurlijk) enthousiast concertbezoeker.

pip

Pip Blom Artiest
Ik maak muziek en ga zelf ook graag naar concerten. Artiesten waar ik veel naar luister zijn Parquet Courts, Kim Deal en Blur. Op mijn blog ‘The road to Glastonbury’ interview ik mensen uit de muziekindustrie, van manager tot artiest, in de hoop het allemaal iets beter te begrijpen.

mirjam_von_bannisseht

Mirjam von Bannisseht 3fm
Mijn favoriete meezingers zijn ‘Why Bother’ van Weezer, ‘Karma Police’ van Radiohead, ‘O.N.E.’ van Yeasayer en ‘Dokter Bernhard’ van Bonnie St. Claire. Als ik boeker zou zijn organiseerde ik een avond met Soft Moon, Suuns, Blanck Mass en Lena Willikens als afsluiter.

maartje_geels

Maartje Geels Folia
‘Ik ben Maartje, by day ben ik journalist maar ’s nachts kun je me vinden in de Bravo of de Charlie of de Bitterzoet tijdens Kill All Hipsters. Bovenaan m’n concertverlanglijstje staan MGMT en The War On Drugs.’

alexandra_duvekort

Alexandra Duvekot & Rosa Ronsdorf Meduse MagiQ 
Oprichters van het kunst- en muzieklabel Meduse MagiQ. Met onze tentakels ontdekken wij, bedenken wij, en verbinden wij de kunsten binnen en buiten de grenzen van onze thuisbasis in de Plantage Dok in Amsterdam waar ook ons vinyl label, onze geluidsstudio, onze festivals en ons radiostation te vinden zijn.

jurry_indie

Jurry Oortwijn Paradiso

Doet publiciteit bij Paradiso, met name voor Indiestad en de concerten die daarbij komen kijken. Daarnaast ook actief als Volcano Boy-dj en mede-oprichter van het blog Bourgondisch Amsterdam.

maikel

Maikel Boot Muziekfanaat
Muziekfanaat sinds de wieg, bezoekt graag concerten en festivals en geeft daar graag schriftelijk zijn mening over.

merel_parlevliet

Merel Parlevliet Velvet Music
Merel Parlevliet (27) werkt al haar hele leven in de platenzaak en is nu samen met Esther Lutgendorff eigenaar van platenzaak Velvet Music in Amsterdam. Daarnaast bezoekt ze wekelijks de beste shows en festivals.

cjp_rick

Rick van Veluw CJP
Redacteur bij de aller-allerleukste jongerenorganisatie van Nederland (CJP, duh). Overleeft iedere dag weer een overdosis nieuwe muziek.

kluun

Kluun Schrijver
Ik ben Kluun en ik hou van techno, Springsteen, Britpop, northern soul, hiphop, punk en logischerwijs ook van Americana.

kors

Kors Eijkelboom Paradiso
Regelneef bij Paradiso, drummer bij Eton Crop.

carlijn_

Carlijn Schepers Folia
Carlijn Schepers (25) schrijft voor universiteitsblad Folia en bezoekt in haar vrije tijd zo veel festivals en concerten als haar portemonnee toelaat. Vroeger zong ze zelf ook in een band, nu vooral nog onder de douche.

roemer

Roemer Vermeulen Artiest
Muziekprogrammeur bij bandavond/festival: Unknown Pleasures, Post-Punk liefhebber, drummer & barista.

bas_indie

Bas Flesseman Belmont Bookings
Als zoon van een popjournalist kwam ik al op mijn achtste in aanraking met Otis, Neil, Bob, Bruce, Dolly, Emmylou en Little Feat. Pas veel later kwam ik er achter dat dit voor altijd mijn muziekvoorkeur zou bepalen. Als het niet organisch klinkt of met een passie gespeeld wordt ben ik weg. Zelfs in de shoegaze en electronica die ik mooi vind, zoek ik naar de soul.

Wilbert Stuifbergen Pinguin Radio
Muzikale allesvreter die regelmatig langs de Nederlandse poppodia en festivals aan het struinen is. Werkt voor Pinguin Radio en Lowlands. Checkt alles van indierock tot coole jazz en via de psychedelic rock naar de oldskool soul en freaky funk. Kortom: eet het en je weet het!