Indiestad heeft een flink aantal ambassadeurs in de gelederen. Zo nu en dan vragen we deze voorvechters van de indiemuziek naar vijf nummers die ze op dat moment het meest draaien. Deze keer is het woord aan Wessel van Hulssen. Hij maakt radio en schrijft voor The Daily Indie en hij maakt radio en organiseert concertavonden voor Radio Mortale.

Zijn vijf favoriete nummers van dit moment zijn:

1. The xx – On Hold
Drie woorden: Wat. Een. Hit. The xx was al goed, maar nu de productie en dansbaarheid Jamie xx’ solo-werk steeds meer zijn weg vindt in het geluid van de band zal het alleen nog maar harder gaan! Dat worden euforische festivalmomenten bij deze track.

2. J. Bernardt – Calm Down
Dat Balthazar even met pauze is, is niet ideaal. Dat daar nu al drie toffe side-projects uit zijn gekomen maakt heel veel goed. Frontman Jinte Deprez gaat met J. Bernardt meer richting elektronische sound, waar nog steeds de onmiskenbare Balthazar-vibe in te herkennen is. En dat smaakt naar meer!

 3. Alexandra Savior – Mystery Girl
Als Alex Turner je leermeester is, dan let meteen heel de wereld op je. No pressure, etc. Deze nieuwe track is een derde in een reeks tracks met veel onderliggende spanning en subtiele desert-sound. Intrigerend in al zijn eenvoud. Heel erg fijn om naar te luisteren.

4. King Gizzard & The Lizard Wizard – Rattlesnake
Onze favoriete ‘Australische psychedelische rockband die niet Tame Impala heet’ is natuurlijk supersnel terug met nieuw materiaal, dat zijn ze namelijk altijd. En dat ‘Rattlesnake’ opnieuw precies is wat je van King Gizzard wilt horen, zonder dat het een directe kopie is, dat is best wel knap. En vet, vooral heel vet!

5. Circa Waves – Wake Up
Zou het Circa Waves nog steeds lukken van die catchy nummers te schrijven? Jazeker! De scherpe hook en sterke drive zijn opnieuw present, en op ‘Wake Up’ aangevuld met een wat zwaardere sound dan voorheen. Dit recept was twee jaar terug al lekker, maar wat extra peper erbij is helemaal niet verkeerd!

wessel_hulssen

Wessel van Hulssen