Op zaterdag 11 februari 2017 vindt de vierde editie van Grauzone festival plaats, een multidisciplinair undergroundfestival met bands van wave tot psych. Het festival wordt dan voor de eerste keer in poppodium Paard van Troje en Prins 27 in Den Haag gehouden. Dit jaar gaat meer aandacht uit naar baanbrekende en spannende nieuwe bands. Ook is er een uitgebreid symposium, filmprogramma, expositie en platenmarkt. Onze ambassadeur Roemer Vermeulen (Unknown Pleasures, Post-Punk liefhebber pur-sang) kijkt al een tijdje uit naar het festival en heeft de volgende tips.
 

Jehnny Beth

Bovenaan het affiche staat Jehnny Beth, bekend als frontvrouw van van de Londense Post-Punk formatie: Savages. Grauzone heeft een primeur want ze zal voor het eerst een solo optreden geven. Behalve een nummer samen met Julian Casablancas dat online staat is er solo nog niets van haar te vinden, dat maakt het extra spannend wat we hier kunnen verwachten van haar alleen op piano.

Chameleons Vox

Mark Burgess houdt samen met zijn band de nummers van the Chameleons in leven, die geweldige albums uitbrachten begin jaren 80 tijdens de hoogtijdagen van de Post-Punk. Waaronder het album: Script Of The Bridge, waar ze gelukkig vaak veel nummers van spelen.

Martin Rev (Suicide)

Het nog enige overgebleven bandlid van cultduo Suicide, na het overlijden van zanger Alan Vega vorig jaar, zal zowel nummers van Suicide als eigen werk uitvoeren. Suicide was de eerste band die zichzelf omschreef als Punk dus verwacht muzikaal geweld met synthesizers en drumcomputers.

The Underground Youth

Britse psychedelische garage band geïnspireerd door onder andere The Jesus & Mary Chain en The Velvet Underground. Begonnen als eenmansproject en doorgegroeid tot sterke live band.

Anna von Hausswolff

Zweedse zangeres die sferische, betoverende muziek maakt. Dit mede dankzij het gebruik van de orgel, die de nummers een bombastische sound geeft. Tof dat grote cult acts worden afgewisseld met nieuwere nog te ontdekken acts.

Kaarten voor het festival zijn al te koop via de website van Paard van Troje.