Voor ambassadeur Niels Mooij breken er weer tijden aan waarbij échte keuzes gemaakt moeten gaan worden. “Waar gaan we heen? Waarom staan alle leuke bands op één avond gepland?’ vraagt hij zich vertwijfeld af. ‘Een long list maken van alle nieuwe toffe muziek is dan ook niet het probleem,’ constateert Niels. ‘Bedenken welke vijf je hiervan gaat uitlichten daarentegen is een compleet ander verhaal.’ Gelukkig zijn zijn keuzes groter dan zijn twijfels, getuige zijn Top 5 indietracks hieronder.
Niels Mooij

Niels Mooij

1. H. Hawkline – The Last Thing On Your Mind


Als eerste nummer heb ik gekozen voor The Last Thing On Your Mind van H. Hawkline. Dat de muziek van H. Hawkline mij doet denken aan de muziek van Cate Le Bon is geen wonder. Zo komen ze beiden uit Wales en is zijn vorige album is geproduceerd door Cate Le Bon.

2. FEWS – LaGuardia


Bij BBC Radio 6 Music zijn ze al langer fan van FEWS en LaGuardia is het meest recente wapenfeit. Ze staan aankomende dinsdag in Paradiso, maar dat is ook de dag dat Loyle Carner in Paradiso Noord staat (keuzes keuzes keuzes).

3. Parquet Courts – Captive of the Sun (feat. Bun B)


Parquet Courts is terug met Captive of the Sun, dit keer met een vette samenwerking met Bun B. Ik ben benieuwd of er meer voortkomt uit deze samenwerking.

4. Timber Timbre – Sewer Blues


Timber Timbre heeft met Sewer Blues weer een fijn, duister nummer uitgebracht. Intens zoals Nick Cave. Ik kijk ernaar uit Timber Timbre weer live te zien in Paradiso Noord.

5. Menace Beach – Suck it Out


Wat een top London Calling was dat in 2014. Wolf Alice, Hospitality, Teleman en natuurlijk Menace Beach. De eerste plaat was geniaal en nu ga ik de nieuwe plaat grijsdraaien.