Indiestad heeft een hele groep eigen ambassadeurs die maandelijks tips geven of laten weten waar ze mee bezig zijn. Soms gooien we een hele lijst online, maar als een ambassadeur wat meer over de nummers wil vertellen, lichten we dat op deze manier uit. Vorige week Wessel van Hulssen (The Daily Indie, Radio Mortale). Deze week Lotte Sterk van Massive Music. 

1. Tash Sultana – Synergy

Het duurt 1 minuut en 42 seconden voordat ze begint met zingen, maar als je denkt dat die opbouw zo lang duurt snap je het misschien wat beter wanneer je erachter komt dat ze alles alleen doet. Ook live. Ze neemt je mee in haar wereld van prachtige melodieën, harmonieën en elektrische gitaren. Daarnaast een opvallende mooie stem met lekker veel galm, yes!

2. PHOS – Spin The Wheel

Als je niet van galm houdt moet je misschien niet te veel mijn lijstjes checken … Ook hier weer een song die je helemaal meeneemt naar een andere wereld. Een mooie simpele song die goed in elkaar zit en je steeds opnieuw wilt luisteren.

3. Beaty Heart – Flora

Ik ben fan!! Bij het luisteren van het intro wordt je al nieuwsgierig naar de rest. Ze zetten interessante geluiden neer op een erg muzikale manier. Wanneer de beat in komt vloeit het nummer over in een super vet geproduceerde track waar een geweldig pallet aan klanken wordt neergezet. Het gehele nummer breidt zich geleidelijk steeds meer uit tot een track die doet denken aan Vampire Weekend maar eigenlijk toch geheel eigen is.

4. Bad Wave – Runaway

Hier moet je van houden. Steeds wanneer je denkt dat je naar een leuk nummer zit te luisteren komt er een overgang waar je van je stoel afvalt. Toen ik even niet oplette dacht dat ik mijn Spotify raar deed. De verschillende delen komen terug met subtiele verschillen. Niet een track om tijdens het luisteren achterover te leunen, maar je kan er wel van genieten! Hoop ik.

5. SAFIA – Listen to Soul, Listen to Blues

Dit nummer heeft een erg coole opbouw naar een totaal andere track. Er wordt eigenlijk steeds hetzelfde gezongen en de akkoorden variëren niet maar de gehele track blijft door de productie en verschillende stijlen heel interessant. Het laat mij horen hoe je op zoveel verschillende manieren een nummer interessant kan maken.

lotte_sterk

Lotte Sterk